Contact Deutsch English

Slim naar het strand: ken de gevaren!

Slim naar het strand: ken de gevaren!

Slim naar het strand: ken de gevaren!


Zomer en winter is het fijn op het strand. Met onderstaande veiligheidstips voorkomt u problemen!

Horse riding

Zwemmen in zee

Onderschat de gevaren van de zee niet: Ga, als je niet goed kunt zwemmen niet te ver in zee. Zwem nooit alleen, zelfs de beste zwemmer kan in problemen komen. Wilt u een flink end zwemmen? zwem dan langs de kust, dan kunt u makkelijker terugkomen.

 

 

wandelen

Wandelen bij het Watergat

Op het uitgerekte Schouwse strand kunt u heerlijk wandelen. Noordwest van Renesse ligt een uitgestrekt en heerlijk rustig gebied; het watergat. Delen van dit gebied raken echter ingesloten bij opkomend water. Het is daarom belangrijk te weten wanneer het hoog water wordt, als u hier gaat wandelen. Kijk hier voor een filmpje met meer info.

kleine kinderen

Kleine kinderen en het strand

Kinderen vinden het strand geweldig! Lekker spelen in de zee, kuilen graven of met een bal in de weer. Zorg bij spelen in zee dat u altijd in de buurt bent! Kleine kinderen willen door hun spel nog wel eens kwijtraken. Let daarom goed op, en haal voor de kleintjes een 06-polsbandje bij de lifeguards.

Vliegeren

Slim vliegeren

Vliegeren is leuk! Toch zien de lifeguards wel eens gevaarlijke situaties ontstaan wanneer een tweelijns vlieger over badgasten vliegt. Ga met zo'n vlieger naar een rustig stuk strand, en vlieg niet laag over mensen: Laag bij de grond trekken vlieger het hardst, en zijn ze moeilijker te beheersen.

Kitesurfen

Paalhoofden en golfbrekers

De Schouwse kust wordt beschermd door paalhoofden en golfbrekers (of strekdammen). Dit zijn prima plekken om met laag water krabbetjes te zoeken! De stenen en palen zijn door de aangroei van schelpen soms erg scherp! Oppassen met blote voeten dus!

Horse riding

Kitesurfen

Kitesurfen doe je goed voorbereid: laat je omgeving weten wat je gaat doen en ga niet alleen, check de locatie en condities, zorg dat je materiaal op orde is en ken je grenzen. Help collega-kiters of zorg voor hulp. Zorg ook dat je materiaal gelabeld is: dat voorkomt onnodige zoekacties! Onze collega's van de KNRM leggen het hier uit.

Horse riding

Muien

De zee stroomt en is altijd in beweging - ook als je het niet ziet! Vooral muien zijn gevaarlijk. Een mui is een dieper gedeelte dwars op de kust tussen twee zandbanken in. Het water tussen het strand en de zandbanken stroomt bij vloed en eb door de mui. dat levert gevaarlijke situaties op: lees hier meer.

Extreme strand sport

Aflandige wind

De wind waait soms zo dat ballen, luchtbedjes, eenhoorns en ander opblaas-speelgoed de zee op waaien. Mensen die op deze 'drijfmiddelen' zitten, of er achteraanzwemmen, kunnen flink in de problemen komen. Voorkom problemen: zwem nooit achter afdrijvende ballen of luchtbedden aan!

Horse riding

Slim in de warme zon

Lekker een dagje zonnebaden aan zee! Slim van de zon genieten? Smeer dan regelmatig met zonnebrand, zoek op hele warme dagen ook af en toe de schaduw op, bijvoorbeeld bij een van de paviljoens. Drink voldoende.... en niet te veel alcohol!

 

slim naar
het strand
lifeguard
worden?
contact
opnemen
Weer

het weer 03-12


Water

Getij & temperatuur 03-12

7 graden

Hoog water

uur
uur
Laag water

uur
uur