Contact Deutsch English

Strandregels

Strandregels

Strandregels


Genieten op het strand? Dat doet iedereen anders. Daarom kunt u in de Westhoek van Schouwen-Duiveland naar uw eigen type strand. Er zijn natuurstranden, familiestranden, (water)sportstranden en gecombineerde stranden. Voor de natuurliefhebbers zijn er natuurstranden. Ook zijn er twee kleinere naturistenstranden. U wilt genieten, uw buren op het strand ook. Om daar rekening mee tehouden en de natuur te sparen, gelden er regels die u vindt bij elke strandovergang. Op deze pagina vind u informatie wat waar wel en waar niet mag. Meer info over de strandregels vind u in de strandfolder op de website van de gemeente Schouwen-Duiveland, die de regels ook heeft opgesteld.
 
 
Horse riding

Zwemmen

Er mag overal gezwommen worden mits er geen rode vlag gehesen wordt op de reddingsposten. Zwemmen in zee is ten alle tijden op eigen risco. Heeft u vragen over veilig zwemmen? vraag gerust advies bij de lifeguards.

 

 

Horse riding

Honden op het strand

Honden zijn op het gehele strand aangelijnd toegestaan. Loslopende honden zijn in het hoogseizoen, van mei tot en met september, toegestaan na 19.00 uur en voor 10.00 uur, buiten het hoogseizoen zijn hier geen tijden aan verbonden.

 

 

Horse riding

Paardrijden op het strand

15 september t/m 15 mei is het op het hele strand toegestaan paard te rijden. Buiten deze periode om, is dat alléén toegestaan van Domeinen 2 tot aan het Watergat. In de overige gebieden mag slechts tussen 19:00 en 10:00 uur paard gereden worden.

 

 

Horse riding

Metaal detector

Op de stranden van Westerschouwen is het niet toegestaan een metaal detector te gebruiken. Dit in verband met historische schatten die zich in de bodem bevinden.

Horse riding

Stuntvlieger

Tweelijns vliegers zijn alleen toegestaan op bepaalde stranden. Op deze stranden mag er 200 meter van duinovergangen en strandpaviljoens vandaan gevliegerd worden.

Horse riding

Niet-gemotoriseerde watersport

(Wind)surfen e.d. is alleen toegestaan bij bepaalde stranden aan de Brouwersdam. Ga niet bij de Oosterscheldekering te water, door gevaarlijke stromingen is dit levensgevaarlijk.

Horse riding

Extreme watersport

Kitesurfen e.d. mag alleen bij de Brouwersdam. Deze locaties leent zich hier goed voor omdat er een groot ondiep gebied is, hier vindt zich dan ook een populaire kitesurf spot. Op overige locaties aan de Schouwse kust is kitesurfen niet toegstaan.

Horse riding

Gemotoriseerde watersport

Jetski's en motorboten zijn op twee stranden in de kom van Brouwersdam toegestaan. Ze mogen hier aanlanden en wegvaren. Voor de rest van de stranden geldt dat een minimale afstand van 200 meter tot de waterlijn aangehouden moet worden.

Extreme strand sport

Extreme strandsport

Kitebuggyen e.d. is toegestaan op het strand van de Brouwersdam. Aangezien dit een breed en vlak strand is, is dit een ideale plek voor deze acticiteiten!

Horse riding

Naaktstrand

Naaktreactie is toegestaan binnen de aangegeven gebieden. Ze zijn te herkennen aan de borden op het strand.

Horse riding

Drones

Het is op Schouwen-Duiveland niet overal toegestaan recreatief te vliegen met een drone. Dit in verband met de aanwezigheid van een zweefvliegveld. Meer info vind je hier en hier.

 

Wat mag waar?


Horse riding Horse riding Horse riding Horse riding Horse riding Horse riding Horse riding Horse riding

wijs uw activiteit aan en kijk op welk deel van het strand dit toegestaan is.

 

slim naar
het strand
lifeguard
worden?
contact
opnemen
Weer

het weer 03-12


Water

Getij & temperatuur 03-12

7 graden

Hoog water

uur
uur
Laag water

uur
uur