Strandregels

Ga met uw muis op een stuk strand staan om te kijken wat er mag. Daarnaast kunt u ook boven de icoontjes hangen om te kijken waar de activiteit is toegestaan. Er wordt geprobeerd deze pagina zo goed mogelijk bij te houden, toch kan het zijn dat er wat veranderd is. Controleer daarom altijd bij aankomst te informatieborden voor de meest actuele regels, deze zijn bij iedere duinovergang te vinden.

Zwemmen

Er mag overal gezwommen worden mits er geen rode vlag gehesen wordt op de reddingsposten. Zwemmen in zee is ten alle tijden op eigen risco. Er zijn ook bewaakte stranden bij de reddingsposten.

Honden

Honden zijn op het gehele strand overdag aangelijnd toegestaan. Loslopende honden zijn in het hoogseizoen, 15 mei tot en met 15 september, toegestaan tussen 19.00 uur en 10.00 uur, buiten het hoogseizoen zijn hier geen tijden aan verbonden.

Overige regels

 

Duinovergang:
Horse riding Horse riding Horse riding Horse riding Horse riding Horse riding Horse riding Horse riding
               
 
 
Horse riding

Paardrijden op het strand

15 september t/m 15 mei is het op het hele strand toegestaan paard te rijden. Buiten deze periode om, is dat alléén toegestaan van Domeinen 2 tot aan het Watergat. In de overige gebieden mag slechts tussen 19:00 en 10:00 uur paard gereden worden.

 

 

Horse riding

Metaal detector

Op de stranden van Westerschouwen is het niet toegestaan een metaal detector te gebruiken. Dit in verband met historische schatten die zich in de bodem bevinden.

Horse riding

Stuntvlieger

Tweelijns vliegers zijn alleen toegestaan op bepaalde stranden. Op deze stranden mag er  200 meter van duinovergangen en strandpaviljoens vandaan gevliegerd worden.

Horse riding

Niet-gemotoriseerde watersport

(Wind)surfen e.d. is alleen toegestaan bij bepaalde stranden aan de Brouwersdam. Ga niet bij de Oosterscheldekering te water, door gevaarlijke  stromingen is dit levensgevaarlijk.

Horse riding

Extreme watersport

Kitesurfen e.d.mag alleen bij de Brouwersdam. Deze locaties leent zich hier goed voor omdat er een groot ondiep gebied is, hier vindt zich dan ook een populaire kitesurf spot. Op overige locaties aan de Schouwse kust is kitesurfen niet toegstaan.

Horse riding

Gemotoriseerde watersport

Jetski's en motorboten zijn op twee stranden in de kom van Brouwersdam toegestaan. Ze mogen hier aanlanden en wegvaren. Voor de rest van de stranden geldt dat een minimale afstand van 200 meter tot de waterlijn aangehouden moet worden.

Extreme strand sport

Extreme strandsport

Kitebuggyen e.d. is toegestaan op het strand van de Brouwersdam. Aangezien dit een breed en vlak strand is, is dit een ideale plek voor deze acticiteiten!

Horse riding

Naaktstrand

Naaktreactie is toegestaan binnen de aangegeven gebieden. Ze zijn te herkennen aan de borden op het strand.

 
Aangesloten bij
reddingsbrigade nederland logo