Contact Deutsch English

Blogs van de lifeguards

Blogs van de lifeguards

Blogs van de lifeguards


 De hondeling

Het waait hard vandaag, het is windkracht vijf, de zon schijnt en de lucht is blauw. We gaan een stuk rijden met de auto. Het is redelijk druk en diverse mensen zetten een strandtentje op. De een heeft daarbij meer succes dan de ander. Een enkele keer zie je iemand achter een weggewaaid tentje aanhollen, waarna een behulpzame strandbezoeker het tentje opvangt. Wij rijden rustig over het strand en zien een oude man zwaaien. We rijden ernaartoe.

Lees verder

 

Soaren

Zon, zee en strand, de ideale omstandigheden om van een septemberweekend te genieten. We rijden in de auto vanaf de reddingspost in Renesse naar de reddingspost Westenschouwen. Onderweg zien we een groot aantal mensen soaren, hierbij zweven de paragliders op de opstijgende lucht die vanuit zee tegen de duinen aan waait, een bijzonder gezicht. Aangekomen op de andere post, drinken we wat ranja en lossen een klein incidentje op. We rijden rustig over het strand tot er een wandelaar ons aanhoudt. “Daar moeten jullie zijn’’, roept hij wijzend naar een plek verderop.

Lees verder

traumahelicopter

Bengels

De draaidag is afgelopen en we eten een lekkere pasta pesto, een klassiek recept dat vaak op ons menu staat. Als de pannen leeg zijn en de buiken vol gaat iedereen van tafel. De auto brengt een collega naar de camping waar zij verblijft en de rest begint met de afwas. We zijn nog maar net begonnen als de chauffeur uit de auto ons vraagt of we de portofoon aan willen zetten. De meldkamer vertelt ons dat er een vermissing is.

Lees verder

foto: Lambert van Balen

De zoektocht naar de schelpjeszoeker

17.12 uur

Een oudere dame komt de reddingspost oplopen. ’’Hebben jullie mijn dementerende man gezien?'', vraagt ze. Wij hebben niemand gezien maar gaan de dame helpen. Ze vertelt dat haar man vaak naar het strand gaat om schelpjes te zoeken. Ondanks zijn dementie kan hij altijd de weg terugvinden. Inmiddels is hij al 6 uur niet gezien. We schakelen hulp van de politie in en stellen mevrouw hiervan op de hoogte.

Lees verder 

Zoeken achter de duinen (archieffoto)

 

slim naar
het strand
lifeguard
worden?
contact
opnemen
Weer

het weer 25-02

Bewolkt
Temperatuur: 7.5 gr.
Wind: N 2


Water

Getij & temperatuur 25-02

7 graden

Hoog water

00:56
13:15
uur
uur
Laag water

06:55
19:09
uur
uur

Reddingsposten

25-02

Jan van Renesseweg:
Gesloten
Scharendijke:
Gesloten
Westerschouwen:
Gesloten